Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια Ν.Ιωνία και Νίκαια.Πυροβολισμός στο Γαλάτσι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 4ΜΜ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΠ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ- ΠΑΙΔΙΑ
ΣΕ ΓΑΖΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΙΡΑΚ
ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ…

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Διαχειριστής στρατηγός προσπαθεί δύο χρόνια τώρα να διώξει τους Πακιστανούς ενοίκους μιας πολυκατοικίας επειδή συναθροίζονται και εκφράζουν την πίστη τους.
Έχει εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα που μέχρι τώρα όμως δεν είχαν καμία απόφαση εις βάρος των Πακιστανών. Τους έσυρε στα δικαστήρια για παραβάσεις του νόμου περί ανεγέρσεως ναού. Αθωώθηκαν καθόσον δεν τιμωρούνται ποινικά τέτοιου είδους πράξεις.
Κατόρθωσε μέσω της Πολεοδομίας και Νομαρχίας να επιβάλλει πρόστιμο στους ιδιοκτήτες του χώρου που νοικιάζουν οι Πακιστανοί, της τάξεως των 60.000 ευρώ που μπορεί να αυξηθεί σε 90.000 ευρώ αν παραμείνουν οι Πακιστανοί.
Το πρόστιμο αυτό αποτελεί καθαρά ρατσιστικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε ανθρώπους που εξαιτίας της έλλειψης και άρνησης πολιτικής να παραχωρηθεί χώρος προς θρησκευτική λατρεία σε μετανάστες μουσουλμανικού δόγματος, αναγκάζονται να νοικιάζουν χώρους που χρησιμοποιούν ως χώρους έκφρασης και λατρείας. Επίσης κινείται από έναν στρατηγό που τον μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εκδιώξει τους Πακιστανούς από την γειτονιά.
Η μουσουλμανική θρησκεία στοχοποιείται συνεχώς μέσα στα πλαίσια της τρομουστερίας και ισλαμοφοβίας.


ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΕΕ
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 4ΜΜ
ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΝΙΚΑΙΑ

Το βράδυ της Τετάρτης 28 Γενάρη, έγινε ρατσιστική επίθεση σε σπίτι Πακιστανών στην οδό Αποκορώνου στη Νίκαια. Ομάδα 7 τραμπούκων εισέβαλαν στο σπίτι που βρίσκονταν δύο πακιστανοί, τους χτύπησαν στο κεφάλι, έσπασαν, λήστεψαν και τους πήραν τα διαβατήρια. Το επόμενο απόγευμα επιτέθηκαν στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, δικηγόρους και αντιπροσωπία της «Επιτροπής Κατά του Συμφώνου μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ» που πήγαν στην περιοχή.

Το βράδυ της Τετάρτης 28/1 η ΝΕ.ΟΣ Πειραιά (Νεολαία του ΛΑΟΣ) καλούσε σε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας, στα γραφεία της στη Νίκαια, λίγα μέτρα μακριά από την επίθεση.

Είναι το τρίτο κρούσμα ρατσιστικής εισβολής σε σπίτια πακιστανών μεταναστών, μετά τις επιθέσεις που έγιναν στο Ρέντη και στο Αιγάλεω πριν από δύο χρόνια.
Μετά από τρεις δολοφονίες που έγιναν στην υποδιεύθυνση Αλλοδαπών ύστερα από επίθεση της αστυνομίας, την συγκέντρωση στον Αγ. Παντελεήμονα των μελών της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ, η αλυσίδα των ρατσιστικών επιθέσεων μεγαλώνει.
Το πράσινο φως σε αυτή την πολιτική δίνουν οι δηλώσεις Μαρκογιαννάκη που επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα Αγ. Παντελεήμονα υποσχέθηκε περισσότερη αστυνόμευση ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής από την εγκληματικότητα των μεταναστών.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τους ρατσιστές και τους φασίστες να σκορπούν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Την ανεργία και τη φτώχεια τη φέρνει ο καπιταλισμός και όχι οι μετανάστες. Την υποβάθμιση των γειτονιών της Αθήνας και του Πειραιά την φέρνουν τα κλεισίματα των εργοστασίων, οι απολύσεις, η διάλυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ολοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι και νεολαίοι χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια στην κυβέρνηση που χαρίζει 28 δις στις τράπεζες, στέλνει τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και σφαίρες στους διαδηλωτές και τη νεολαία και αφήνει τους ρατσιστές και τους φασίστες να οργανώνουν ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους Δήμους, τα μαθητικά συμβούλια της περιοχής να συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
-ΤΑ 28 ΔΙΣ ΟΧΙ στους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΕΕ


Επικοινωνία με:
Ευγενία Κουνιάκη 6948089082,
Τζαβέντ Ασλάμ 6955295322,
Μαρία Βερέμη 6977180155
Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964Ρατσιστικός πυροβολισμός Πακιστανού μετανάστη στο Γαλάτσι

Σήμερα το μεσημέρι ένας 79χρονος συνταξιούχος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον Ομάρ Ζαμάν 21 ετών μέσα στο σπίτι στον οδό Ωροπού 61. Ο μετανάστης και γείτονας του δράστη επέστρεφε από την λαϊκή και μπαίνοντας στην πολυκατοικία κοντοστάθηκε διότι γίνονταν φασαρία. Γι αυτό ο δράστης πήρε το όπλο και πήγε στο σπίτι του Ομάρ Ζαμάν και τον πυροβόλησε την ώρα που βρίσκονταν πίσω από την πόρτα του όπου προσπαθούσε να δει τι ήθελε ο εξαγριωμένος συνταξιούχος.
Προκαλεί ερωτηματικά η σπουδή των πληροφοριών αστυνομικών κύκλων προς δημοσιογράφους ότι «επρόκειτο για περιστατικό ζηλοτυπίας»!
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ρατσιστική επίθεση ενός ανθρώπου όπου στο γειτονικό του περιβάλλον δηλώνει ότι δεν έχει κρύψει το ρατσιστικό του μίσος απέναντι στους μετανάστες.
Είναι ερωτηματικό βέβαια πως ήταν κάτοχος όπλου άνθρωπος που έχει προκαλέσει ξανά επεισόδια σύμφωνα με καταγγελίες γειτόνων του.
Γνώριζε κάτι άραγε το ΑΤ Πατησίων για το ποιόν του δράστη;
Το τελευταίο διάστημα η πολιτική της κυβέρνησης έχει στρώσει το δρόμο για ρατσιστικά εγκλήματα και επεμβάσεις της Αστυνομίας με το πιο θεσμοποιημένο τρόπο ώστε να κουκουλώνονται μια σειρά περιστατικά όπως έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Νίκαια.
Η επιστροφή Μαρκογιαννάκη στο υφυπουργείο Δημόσιας Τάξης με τα συγχαρητήρια στους φασίστες έξω από το ΑΤ Αγ.Παντελεήμονα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις που κλιμακώθηκαν με τις απαγωγές των Πακιστανών αλλά και με τις δολοφονίες στην Π.Ράλλη έχουν την κάλυψη από ψηλά
Για αυτό και θα κλιμακώσουμε τις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις:

Επικοινωνία με:
Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: