Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Η ρατσιστική εκστρατεία κυβέρνησης-ΛΑΟΣ δεν θα περάσει!

Η ρατσιστική εκστρατεία κυβέρνησης-ΛΑΟΣ δεν θα περάσει!
Θέλουμε δουλειές, παιδεία, ανθρώπινη ζωή στις γειτονιές και όχι ρατσιστικές σκούπες!

Η κυβέρνηση επιχειρεί με την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά των μεταναστών και των προσφύγων να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η ληστρική της επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Την ώρα που αφήνει να εκτοξεύεται η ανεργία στα ύψη καλύπτοντας τις απολύσεις των βιομήχανων και ετοιμάζει νέα φορομπηχτικά μέτρα παίζει το χαρτί του ρατσισμού για στρέψει την οργή μακριά από την πολιτική της, να την μετατρέψει σε ρατσιστικό μίσος κατά των μεταναστών ανοίγοντας τον δρόμο για φασιστικές και ρατσιστικές εξορμήσεις του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής. Βγάζει την ΕΛΑΣ να κάνει ρατσιστικές σκούπες όταν απολύονται εργάτες στο Σκαραμαγκά, το Λαναρά, όταν σε δεκάδες εργοστάσια τα αφεντικά μειώνουν τους μισθούς, όταν στον ΟΣΕ 3000 χάνουν τις δουλειές, όταν στη ΔΕΗ σκοτώνονται εργάτες γιατί λείπουν 7000 από τις αναγκαίες θέσεις εργασίας.
Οι απελάσεις Πακιστανών μεταναστών με ειδικές πτήσεις διαφημίζονται από τον Προκόπη Παυλόπουλο και την Ντόρα Μπακογιάννη ως «ευρωπαϊκή πολιτική». Ας ενημερώσουν που καταλήγουν οι απελαθέντες: στα χέρια μιας Αστυνομίας του Πακιστάν διαβόητης για τις εξαφανίσεις φυλακισμένων και διεφθαρμένης μέχρι το κόκαλο(υπάρχει ταρίφα 3000 ευρώ για την αποφυλάκιση κρατουμένου!!!) Μάλιστα συνεργάστηκε το Υπουργείο του κ.Παυλόπουλου με την Πακιστανική πρεσβεία και κλιμάκιο της FIA που ήρθε ειδικά γι αυτό στην Αθήνα τις τελευταίες βδομάδες.
Στον Άγιο Παντελεήμονα ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέθεσε την επιτήρηση της περιοχής σε «επιτροπή περιφρούρησης» με επικεφαλής μια «ένωση εφέδρων» που έχει στην κατοχή της καταγραμμένα στοιχεία των μεταναστών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της στην Ελευθεροτυπία. Μάλιστα, περιφρουρεί την Παιδική χαρά με βάρδιες ώστε να επιβάλει εμπάργκο στους πρόσφυγες, αποκλεισμό στα σπίτια τους, όπως ο ισραηλινός στρατός κατοχής στην Γάζα. Ποιό θα είναι άραγε το επόμενο βήμα μετά τους εμπρησμούς τζαμιών και τις καταστροφές μαγαζιών μεταναστών;
Το ρατσιστικό απαρτχάιντ που οραματίζεται το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, που θέλει ποσοστώσεις και διαχωρισμούς στην κατοικία, στην εργασία, στην εκπαίδευση, η προώθηση ενός ρατσιστικού καθεστώτος όπως αυτό που υπήρχε στην Ν.Αφρική, είναι το όραμα που μοιράζεται μαζί με την ΝΔ του Καραμανλή αλλά και τους ομογάλακτους του στην ΕΕ, τον Μπερλουσκόνι και τον Σαρκοζί.
Είναι η αποκρουστική κατάληξη το που μπορούν να φτάσουνε αν υποστείλουμε τους αγώνες μας για να έχουν όλοι ένα σπίτι, μια δουλειά, πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση όπως αγωνιζόμαστε μέσα από τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους.
Γι αυτό ουρλιάζει υστερικά η κυβέρνηση και από κοντά το ΛΑΟΣ κατά των αγώνων των εργατών και της νεολαίας. Γι αυτό προωθούν παράλληλα αστυνομικά μέτρα καταστολής δήθεν «κατά της κουκούλας», απειλούν να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.
Είναι καιρός το εργατικό κίνημα και η Αριστερά να μπουν μπροστά για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι και η νεολαία.
Εάν η κυβέρνηση της αισχρής μειοψηφίας, όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα της στις ερυωεκλογές, προχωρήσει σε αυτές τις ρατσιστικές εξορμήσεις πρέπει να αντιμετωπίσει μια εξέγερση μεγαλύτερη και από τον Δεκέμβρη, με τα συνδικάτα μπροστά να ενώνουν όλους τους εργάτες, στο κοινό αγώνα ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία το ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: