Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Απεργία πείνας 19 Πακιστανών κρατουμένων στη Γλυφάδα

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΕΕ

Απεργία πείνας 19 Πακιστανών κρατουμένων στη Γλυφάδα

Στη τρίτη μέρα απεργίας πείνας βρίσκονται 19 Πακιστανοί πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνται στο Τμήμα Γλυφάδας για να με απελαθούν
Οι ίδιο δεν συμφώνησαν με την προσπάθεια της πρεσβείας του Πακιστάν της Αθήνας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να απελαθούν διότι απειλείται η ίδια η ζωή τους στο Πακιστάν. Όπως κατήγγειλε ένας εκ των κρατουμένων, ο Μοχάμεντ Αμπάς, μετά την άρνηση του να υπογράψει έγγραφα που τον οδηγούσαν σε απέλαση χτυπήθηκε βίαια.
Οι απελάσεις- εξπρές με ειδικές πτήσεις η με επαναπροώθηση με τις κανονικές πτήσεις έχουν αναχθεί σε κεντρικό μοχλό επίθεσης ενάντια στους μετανάστες από το Πακιστάν και η πρεσβεία της Αθήνας πρόθυμα εξυπηρετεί κάθε αίτημα του ΥΠΕΣ.
Η σκλήρυνση της πολιτικής της κυβέρνησης κατά των προσφύγων με τρόπο που παραβιάζει στοιχειωδώς ελευθερίες και δικαιώματα επιβεβαιώθηκε από την βιασύνη να ψηφιστούν τροπολογίες που ακυρώνουν κάθε δικαίωμα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενώ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις η κυβέρνηση δείχνει το πιο αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο.
Δεν υπάρχει η παραμικρή ευαισθησία από τους κυβερνώντες ότι άνθρωποι κατατρεγμένοι στέλνονται πίσω αδιακρίτως όταν στο ίδιο το Πακιστάν ο πόλεμος μαίνεται με 3 εκατομμύρια πρόσφυγες!
Η κινητοποίηση χιλιάδων την προηγούμενη Πέμπτη 9 Ιούλη έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παίρνει μέτρα ρατσιστικά που οδηγούν στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες.
Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα οι απεργοί πείνας, να σταματήσει η διαδικασία της απέλασης και να τους δοθεί άσυλο.

Επικοινωνία με:
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, 6955295322
Πέτρος Κωνσταντίνου, 6932828964
Φραγίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος 6948619118

Δεν υπάρχουν σχόλια: