Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΗ,3ΜΜ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ Ε.Ε. www.oxisymfonoasyloee.blogspot.com
Αφγανική Κοινότητα Ελλάδος


ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠO ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΣΥΛΟ, ΣΤΕΓΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΗ,3ΜΜ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ VIDEO ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΙΛΙΑΡΗ
Συμμετέχουν: Μαρία Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος,
Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας,
Μπασίρ Γκαφουρί, Αφγανική Κοινότητα Ελλάδος
Μάνος Ιωαννίδης, Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής
Γιώργος Τσούτσουβας , Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης Ασύλου της ΕΕ
Πέτρος Κωνσταντίνου, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν κλιμακώνεται επικίνδυνα από την μεριά των δυνάμεων κατοχής του ΝΑΤΟ προκαλώντας θύματα σε άμαχους, γυναίκες και παιδιά. Χιλιάδες πρόσφυγες για να αποφύγουν τις βόμβες φεύγουν από το Αφγανιστάν μέσα από δόμους που καραδοκεί ο θάνατος για να φτάσουν σε ευρωπαϊκές χώρε.
Βρίσκουν όμως μπροστά τους ένα ρατσιστικό φρούριο. Στο Αιγαίο περιπολίες λιμενικών σκίζουν τις βάρκες τους και έγκυες γυναίκες και παιδιά θαλασσοπνίγονται. Στα κέντρα υποδοχής-στρατόπεδα συγκέντρωσης στοιβάζονται σαν ζώα σε απάνθρωπες συνθήκες. Όταν ζητάνε άσυλο στέλλονται στην Π.Ράλλη για να πάρουν απόρριψη σε ποσοστά 100%!!!
Όταν βρουν ένα σπίτι στο Άγιο Παντελεήμονα αντί για την θαλπωρή και την ζεστασιά της φιλοξενίας ο Δήμος της Αθήνας και τα υπουργεία τους αντιμετωπίζουν ρατσιστικά με πλήρη στέρηση δικαιωμάτων αντί να εξασφαλίσουν στέγη και ανθρώπινη διαμονή.
Όταν βρεθούν στη Πάτρα αντί να έχουν ήδη εξασφαλίσει άσυλο για να μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν αποκλεισμό σε καταυλισμούς, διώξεις της Αστυνομίας και ρατσιστικές επιθέσεις.
-Είναι καιρός οι πρόσφυγες του Αφγανιστάν όπως και όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα εξαιτίας των πολέμων, της φτώχειας και των διώξεων από τις χώρες τους να νομιμοποιηθούν χωρίς αποκλεισμούς και να αποκτήσουν άσυλο εδώ και τώρα.
-Είναι καιρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. που σπρώχνει σε σκληρή επίθεση ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που οδηγεί να φυλακίζονται για 18μήνες χωρίς λόγο, που οδηγεί σε μαζικές απελάσεις εκατομμυρίων. Για την ανεργία δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά οι βιομήχανοι που κλείνουν τα εργοστάσια. Για την υποβάθμιση στις γειτονιές φταίνε αυτοί που δίνουν 28δις στους τραπεζίτες αλλά μας κόβουν τα δένδρα, κλείνουν τα νοσοκομεία και αφήνουν να ρημάζουν τα σχολεία μας.
Οι εργαζόμενοι με τους φορείς και τα συνδικάτα τους έχουν αγκαλιάσει αυτά τα αιτήματα και προχωράνε τώρα στην διεκδίκηση να λυθούν άμεσα!



Σας καλούμε όλους και όλες
στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στο Σύνταγμα στις 1μμ.
Μαζί με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους,
την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος
και τους Άραβες μετανάστες.
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΙΡΑΚ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: