Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Χίλιοι διαδηλωτές στο Αιγάλεω κατά των ρατσιστικών επιθέσεων


Χίλιοι διαδηλωτές στο Αιγάλεω κατά των ρατσιστικών επιθέσεων

Πάνω από χίλιοι Πακιστανοί μετανάστες, εργαζόμενοι, φοιτητές μέλη της Επιτροπής κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. και της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο Αιγάλεω συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω και βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες», «και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί είμαστε όλοι Πακιστανοί».
Χαιρέτησαν τους διαδηλωτές ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ Τζαβέντ Ασλάμ, ο Θανάσης Διαβολάκης από την Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την κοινή δράσης της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ο Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.
Το μεγάφωνο μπροστά κατήγγειλε τις ρατσιστικές επιθέσεις και την προσπάθεια συγκάλυψης τους με την σύλληψη και την παραπομπή στο δικαστήριο των μεταναστών θυμάτων μαζί με τους φασίστες θύτες. «Υπεύθυνη για τια ρατσιστικές επιθέσεις είναι η πολιτική της κυβέρνησης που ανοίγει τον δρόμο στο ΛΑ.Ο.Σ. και την Χρυσή Αυγή να οργανώνουν επιθέσεις όπως στην Πάτρα και τον Άγιο Παντελεήμονα. Για την ανεργία δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά οι βιομήχανοι που απολύουν.»
Οι διαδηλωτές βάδισαν στην Ιερά Οδό ενώ σταματούσαν στα σημεία όπου έγιναν οι ρατσιστικές επιθέσεις την προηγούμενη Πέμπτη. Οι κάτοικοι κατέβαιναν από τα σπίτια τους ενώ χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια όταν πλησίασαν μέσω της οδού Δελφών στην Πλατεία της Αγίας Τριάδας όπου και η φασιστική ρατσιστική ομάδα είχε τραυματίσει σοβαρά τους Πακιστανούς μετανάστες.
Η συνέχεια είναι στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά του πολέμου στο Σύνταγμα 1μμ όπου Άραβες μετανάστες, Πακιστανοί και Αφγανοί θα διαδηλώσουν μαζί ενάντια στον πόλεμο που κληρονόμησε ο Ομπάμα από τον Μπούς και που συνεχίζει να γεννάει την φρίκη και την προσφυγιά.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου,6932828964,Τζαβέντ Ασλάμ 6955295322

Δεν υπάρχουν σχόλια: